Coton de Tulear er en selskabshund. Den er kendt for sin meget bløde, hvide og store pels. Dette medfølger en del pelspleje, som Du kan læse om på en af de næste sider. Den kaldes også en bomuldshund netop fordi pelsen, har den fine, bløde bomuldsstruktur.  Coton de Tulear’en har et fantastisk temperament, og en kæmpe personlighed, som man ikke kan undgå at forelske sig i.

De er det man kalder en selskabshund, og det opleves meget tydeligt! De elsker selskab og opmærksomhed, både fra mennesker og andre dyr.  Det er en meget tillidsfuld race, som knytter sig tæt til sin familie, og Coton de Tulear’en nyder familiens nærvær. De er altid glade, og er altid med på sjov og leg. De elsker nye tricks og er meget lærenemme.  Man vil sagtens kunne opnå stor forståelse for diverse træningsformer med de små uldtotter, da de er yderst intelligente.

 

Racen stammer oprindeligt fra 1500tallet fra byen Tulear på Madagaskar. Det menes, at de indenlandske hunde fra Madagaskar, er blevet blandet med den europæiske bichon-familie (fra Frankrig), som var med europærerne som skibshunde, og derfra opstod racen Coton de Tulear. Coton’en kom senere til Europa, hvor de blev avlet videre på, og i 1979 var der ca. 33 cotoner i Frankrig. Siden er racen blevet meget populær, særligt på grund af dens glade væsen og hengivenhed overfor dens omgivelser. Cotonen er en fantastisk familiehund, som let kan passe ind i mange hjem.

 

Den første Coton blev officielt registreret i Danmark i år 1989. Jeg begyndte at opdrætte Coton de Tulear's i 1995, så cotonerne har længe været min passion.

Vi er medlem af Dansk Kennel Klub, som er under FCI.

 

FCI standarden er den, som beskriver Coton'en, med alle ønskelige træk.

 

Du kan åbne Cotonen's FCI standard i en pdf fil her.

Fci standard

Video om racen

Copyright © 2014-2017 - Brigitte Jespersen, kennel Jespersen - All rights reserved.
Please do not copy anything without our permission.